Τα μαθηματικα ειμαι μια επιστημη που ή την μισείς ή την αγαπάς ολοκληρωτικα!

Το 1939 ο Τζορτζ Ντάντζιγκ ηταν τελειοφοιτος στο Μπερκλει. Μια μερα αργησε να παει στο μαθημα και οταν αργοπορημενος έφτασε ειδε στο πινακα δυο εξισωσεις που είχε γράψει ο καθηγητής. Ο Ντάντζιγκ νόμισε οτι ηταν μια εργασία που τους ειχε αναθέσει ο καθηγητης, τις αντέγραψε, πηγε στο σπίτι του και τις έλυσε. Μόνο που δεν ήταν εργασία. Ο καθηγητής τις είχε γράψει ως παραδειγμα δυο στατιστικων μαθηματικων προβληματων που κανεις δεν ειχε καταφερει να λυσει. Προσωπικα πιστευω οτι αν ειχε παρακολουθησει το μαθημα δεν θα εμπαινε στο κοπο να προσπαθησει να τις λυσει γιατι θα το θεωρουσε απιθανο. Τελικα ισως να μην ειναι και τοσο απιαστο και απιθανο να κατανοησει καποιος τα μαθηματικα!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

εξισωσεις 1ου βαθμου

5χ+5=3χ+7

Βημα 1ο

χωρίζω γνωστους απο αγνωστους, συνηθως οι αγνωστοι οροι (5χ,3χ) μετακινουνται στο πρωτο μελος.

καθε φορα που καποιος ορος, γνωστος ή αγνωστος μετακινειται, αλλαζει το προσημο του
επομενως : 5χ-3χ=7-5

Βημα 2ο

κανω πραξεις στα δυο μελη

αρα: 2χ=2

Βημα 3ο

διαιρω με τον συντελεστη του αγνωστου και τα δυο μελη: ( συντελεστης του αγνωστου ειναι το νουμερο με το προσημο μπροστα απο τον αγνωστο)

2χ/2=2/2

επομενως χ=1

6 σχόλια:

  1. οι πολιτικοι αδιαφορουν για την παιδεια γιατι δε θελουν μορφωμενους ανθρωπους να διεκδικουν τα δικαιωματα τους. Θελουν μοσχαρια να τα χειραγωγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι,να υπάρχουν δάσκαλοι να δίνουν ώθηση σε παιδιά που τους εξιτάρουν τα μαθηματικά,και όχι μόνο'' ' '''''.Η κοινωνία μας έχει γίνει πολύ πεζή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μακαρι οι καθηγιτες σε ολα τα σχολεια να μπορουσαν να βοηθισουν και τα παιδια που εχουν προβλημα στα μαθηματικα!! σε μια τετοια κατασταση ειναι το παιδι μου! που χαρη στους αθλιους κα8ηγιτες το κανου να αισθανεται ανικανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μακαρυ να ειχα καλυτερουσ καθηγητες στα μαθητικα μου χρονια ,ωστε να καταλαβω τη σημασεια της γνωσης νωριτερα....και τωρα να μην ειχα ενα πτυχιο πληροφορικης απο ΑΤΕΙ αλλα απο ΑΕΙ....!!!!εκτος αυτου που ειναι το λιγοτερο να μην αναγκαζομου να εμπενα γοογλε στα 23 μου για να κατανοησω τι ειναι δευτεροβαθμια εξισωση..!!!ευχαριστς ομωσ τον καθηγιτη μου στο μαθημα "λογιστικα πληροφοριακα συστηματα"...που με εκανε, εστω και τωρα, να αρχισω να διαβαζω μαθηματικα και να γενικοτερα να εχω παθοσ για την γνωση..!!!
    ...σ΄ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πιστεύω ότι φταίνε οι καθηγητές γιατί και αυτοί έχουν υποστεί την ταλαιπωρία της παιδείας και της εκπαίδευσης μας, αλλα όπως όλα τα πράγματα στην χώρα μας καταρρέουν, έτσι….καταρρέει και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή